Kedy je vhodné darovať žene kvety?

Rozhodli ste sa, že svoju kamarátku, partnerku, manželku či milenku obdarujete kvetinou? 

Bez ohľadu na to, aký vzťah k žene máte, verte, že týmto darčekom ju určite potešíte. 

Váhate však nad tým, akú kvetinu zaobstarať, aby bola vaša snaha po zásluhe ocenená? 

Pozrite sa s nami na to, čo ktorá kvetina vyjadruje, čo symbolizujú farby kvetín a aké kvety darovať k danej príležitosti. 

To, akú kvetinu žene darujete, totiž vypovedá o vašich citoch a názoroch.

Obrázok, na ktorom je kvet, rastlina, kytica, ozdobené

Automaticky generovaný popis

Ženy milujú kvety

Ako je známe už dlhé veky, ženy milujú kvety a tiež ich veľmi rady dostávajú. Popravde povedané, väčšina žien očakáva, že ku každej významnej príležitosti od svojho partnera nejakú peknú kytičku dostane. 

Niektorí muži kupujú kvetinu žene k sviatku, k narodeninám, výročiu ich vzťahu alebo svadby, na Valentína či iným udalostiam.

 Sú však muži, ktorí darujú kvetinu len tak, keď si zmyslia, že chcú svojej milovanej urobiť radosť. 

A sú aj takí, ktorí nekupujú kvety ženám vôbec. To je však veľká chyba! Výhovorky typu, že kvety sú zbytočne drahé a že rovnako nič nevydržia, nie sú v tomto prípade na mieste. Nemusíte kupovať drahé kytice v kvetinárstve, môžete natrhať kvety na záhradke alebo niekde na lúke. Verte, že potom žena ocení nielen to, že ste ju obdarovali krásne voňajúcim darčekom, ale predovšetkým vašu snahu pre ňu kvetiny vlastnoručne natrhať.

Obrázok, na ktorom je kvet, rastlina, kytica

Automaticky generovaný popis

Aké kvety sa predávajú najčastejšie?

V prvom rade sú to ruže. Ďalšie miesto zaujímajú v rebríčku obľúbenosti farebné tulipány, orchidey a kytice kombinované z rôznych druhov kvetov.

Ktoré kvety sa hodia ku ktorej príležitosti

Ak chcete darovať žene na prvom rande nejakú maličkosť, kúpte jej jednu akokoľvek farebnú ružu, bez zbytočných dekorácií. V jednoduchosti je totiž krása. Verte, že touto malou investíciou ženu príjemne prekvapíte. Veľkou kyticou by ste v nej naopak pri prvej schôdzke mohli vzbudiť dojem, že si ju chcete svojimi peniazmi kúpiť. Začnite teda veľmi zvoľna, čas na obrovskú kyticu ešte len príde.

Obrázok, na ktorom je rastlina, kvet, vnútri, kytica

Automaticky generovaný popis

Keď už sme u tých ruží, ruže sa hodia aj na Valentína či pri žiadosti o ruku. V oboch týchto prípadoch sa odporúča kúpiť menšiu či stredne veľkú kyticu ruží červenej alebo ružovej farby. Ruže sú ozajstnou klasikou, tými väčšinou nikdy nič nepokazíte.

K sviatku nie je potrebné kupovať veľké kytice. 

Na narodeniny investujte do voňajúcej krásy o niečo viac, obzvlášť ak sa jedná o nejaké významné životné jubileum. Je možné zaobstarať kytica z jedného druhu kvetov, ale aj kvety rôznorodé, v ktorých je nakombinovaných viac druhov kvetín. Miešané kytice pôsobia veľmi elegantne, obzvlášť ak zájdete do kvetinárstva, kde vedia aranžovať kvety podľa najnovších trendov.

A akú kvetinu zvoliť v prípade, že máte prúser, ktorý potrebujete "vyžehliť"? Voľte kvetinu, ktorú bežne nekupujete, nejakú viac exotickú ako sú ruže, tulipány, gerbery či karafiáty. 

Obrázok, na ktorom je rastlina, ružové, kvet, kytica

Automaticky generovaný popis

Skúste napríklad žíhanú ľaliu alebo orchideu. Kytička môže byť v prípade, že sa chcete za niečo žene ospravedlniť či sa s ňou udobriť, poľahčujúcou okolnosťou.

A ak ste naozajstný gentleman telom i dušou, kúpte svojej milovanej kvetinu len tak pre radosť. 

Akým spôsobom kvetinu k žene doručíte, už necháme na vás. Svoje čaro bude mať aj varianta, že kvetinu s venovaním necháte priniesť svojej žene do zamestnania donáškovou službou aj to, že ju prinesiete dotyčnej osobne. 

Obe možnosti vašu partnerku určite potešia!

Obrázok, na ktorom je jedlo, drevené, čerstvé

Automaticky generovaný popis

Akým kvetinám sa radšej vyvarovať?

Sú to všetkým známe karafiáty, gerbery či chryzantémy. Tieto kvety sú spoločnosťou vnímané skôr ako smútočné kvetiny, hoci symbolika kvetín o nich hovorí niečo úplne iné. 

Obrázok, na ktorom je rastlina, kvet, zelenina, pestrofarebné

Automaticky generovaný popis 

 

 

Zdroje:

https://sk.pinterest.com/pin/40954677853454009/

https://sk.pinterest.com/pin/21181060737728893/

https://sk.pinterest.com/pin/29695678783221798/

https://sk.pinterest.com/pin/563018690429232/

https://sk.pinterest.com/pin/18225573483225636/

https://sk.pinterest.com/pin/197173289925969470/

https://sk.pinterest.com/pin/83457399333720560/